HUOM! Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Venäjälle kulkeminen

Kohteesta Wikikko - kansan taitopankki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bussi[muokkaa]

Joensuun ja Sortavalan väliä bussit kulkevat kesäkautena. Lisätietoa Matkahuollon sivuilta tai suoraan Savo-Karjalan linja

Venäläiset bussit[muokkaa]

Suomesta Venäjälle[muokkaa]

Busseja lähtee Helsingistä hotelli Presidentin ja tennispalatsin edestä 10.00 - 12.00. Pysähdyksiä suomen kaupungeissa ennen raja-asemaa ja ostoksia niissä. Matka voi venyä pitkään, nopeammalla minibussilla noin 6 tuntia. Hinta on bussilla noin 10 euroa per suunta ja minibussilla noin 15 euroa (2007).

Pikkubusseja lähtee samasta paikasta ja matka kestää noin kuusi tuntia. Hinta on noin 15 euroa per suunta.

Venäjältä Suomeen[muokkaa]

Pietarista Oktjabrskaja -hotellin luota. Hotelli sijaitsee Moskovan rautatieasemaa vastapäätä liikennehässäkän toisella puolella. Lähtöajat n. 22.00. Helsingissä ovat aamuun mennessä.

Juna[muokkaa]

Junat Helsingistä Viipuriin, Pietariin ja Moskovaan. Katso aikataulut VR:n sivuilta. Lippuja voi ostaa niin VR:ltä että mahdollisesti edullisemmin matkatoimistoista.

Katso tästä lisätietoa Venäjän junien lipuista

Oma auto[muokkaa]

Katso autoilusta oma sivu

Lentokone[muokkaa]

Suomalaisia ja venäläisiä lentoyhtiöitä. Lippuja voi ostaa suoraan lentoyhtiöiltä tai matkatoimistoilta kuten helsinkiläinen Traveller.

Lentoja voi katsoa osoitteesa Amadeuksesta ja hintoja tarkastella lentoliput.nu -sivustolta.

Laiva[muokkaa]

Liftaus[muokkaa]

Menet sitten kumpaan suuntaan tahansa suomen raja-asemat ovat hyviä liftipaikkoja. Suomalaisia bensanhakumatkalla olevia yksityisautoilijoita on runsaasti jonoissa.

Suomesta Venäjälle[muokkaa]

Helsingistä raja-asemalle pääsee rekoilla, mutta jonojen takia täytyy vaihtaa henkilöautoon lähellä raja-asemaa. Raja-asemia lähimmistä kaupungeista on suomalaisia bensanhakijoita. Heidän kyydissään pääset mukavasti rajan toiselle puolen. Venäjän puolella taas autoilijat ottavat mielellään liftareita kyytiin, matkasta kyllä usein maksetaan vähän.

Venäjältä Suomeen[muokkaa]

Raja-asemille pääsee venäjän kaupungeista liftaamalla, busseilla tai takseilla. Kaupungeista kannattaa myös tutkailla suomalaisia autoja, yleensä kauppojen läheisyydessä. Raja-asemalta Venäjän puolella kannattaa jonosta valita lukuisista bensanhakijoista sellainen joka ajaa esimerkiksi lähimpään kaupunkiin, hyvään jatkoliftipaikkaan. Jonosta löytyy myös Helsinkiin menijöitä usein.

Juna-liftaus yhdistelmä[muokkaa]

Junlipun voi ostaa Moskovasta tai Pietarista myös Vainikkalaan asti. Tällöin kannattaa lähteä sillan yli eikä etelään hiekkatielle, ellei sitten halua nauttia hiljaisista teistä.