Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Muokataan sivua Venäjälle autolla

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 71: Rivi 71:
  
 
Perinteinen maastoauto on nelivetoinen UAZ eli Ulyanovsky Automobilny Zavod (katso Tuulilasi 4/1975). Kevytmetallinen 2 445 kuution moottori vie sinne mihin kirjaimellisesti muilla nousee tie pystyyn.  
 
Perinteinen maastoauto on nelivetoinen UAZ eli Ulyanovsky Automobilny Zavod (katso Tuulilasi 4/1975). Kevytmetallinen 2 445 kuution moottori vie sinne mihin kirjaimellisesti muilla nousee tie pystyyn.  
 
Tämä sivu on matkakertomus Petroskoihin Niiralan raja-aseman kautta (Joensuu/Kitee) suuntautuneesta matkasta 10-11.1.2007. Matkan kesto 36 tuntia. Tämän sivun tarkoitus on konkretisoida mitä autolla Venäjälle matkustaminen tarkoittaa ja helpottaa muutamissa kohdin matkantekoa. Se ei kuitenkaan ole tyhjentävä, vaan matkustajalle on monta mukavaa, positiivista "yllätystä" näiden ohjeiden lisäksi ;-D
 
 
== Petroskoi ==
 
=== Valmistautuminen ===
 
Tälle matkalle oli matkustajalle voimassa vuosiviisumi, jolloin rajanylitys voi tapahtua koska vain. Vuosiviisumin yhteydessä matkustajavakuutus on koko ajan voimassa. [[Venäjän viisumi|Lue viisumeista tästä]]. Auto on myös kaskolla jatkuvasti vakuutettu. Näinollen matkavalmistelut jäivät auton matkakuntoonlaittoon ja varustamiseen edelliseen iltapäivään ja illalla kassin pakkaamiseen.
 
 
Lue automatkaan venäjälle liittyvistä maakohtaisista valmisteluista Wikikon sivulta: [[Venäjälle autolla|Venäjälle autolla]].
 
 
Katso tästä automatkan varustelista: [[Autovarusteet]]
 
 
Katso tästä henkilökohtainen matkavarustelista: [[Matkavarusteet]]
 
 
=== Reitti, aikataulu ja ajaminen Petroskoihin ===
 
Ajat ovat pelkkiä ajoon käytettyjä aikoja, eivätkä sisällä taukoja. Ajaminen tällä matkalla ei ollut "maisemankatselua" vaan suoraa siirtymistä paikasta toiseen ammatikseen ajaneelta ja usein venäjällä autolla liikkuneelta. Lisää siis aikoihin reilusti lisää. Matkan rajalta Petroskoihin jaksaa ajaa yhtämittaa, mutta matkalla on mielenkiintoista nähtävää, joten tauot ja pysähtymiset ovat suositeltavia!
 
 
Keli oli sateinen, tie märkä, lätäköitä, kuoppia joillain osuuksilla, jossain hiukan jäätä ja lähes puolimatkaa pimeässä.
 
 
Lue [[Venäjälle autolla|tästä ajamisesta venäjällä]]
 
 
Lue [[Venäjän Karjalan tiestö|Venäjän Karjalan teistä]]
 
 
8:00 Matkaan lähdettiin Kuopion alueelta aamupalan jälkeen.
 
 
10:50 Niiralan raja-asemalla
 
 
Lue tästä Venäjän rajanylityksestä Niiralan raja-asemalla: [[Venäjän raja|Venäjän raja]]
 
 
10:55 Suomen tullin läpi. Jonotusta..
 
 
11:50 Valtakunnan rajan ylitys.
 
 
13:30 Venäjän tullin läpi ja Venäjän puolella. Yhteensä rajanylitykseen kului 2,5 tuntia. 1 tunti kului siis jonossa, 1 tunti vakuutusfirman ruokatauon takia, 10 minuuttia muissa maksuissa. Joten rajanylitys olisi voinut mennä 20 minuutissa.
 
 
Lisätään 1 tuntia suomen aikaan.
 
 
Rajan lähellä on huoltoasemia, kauppoja, kahviloita. Parin minuutin ajomatkan päässä on myös kahvila ja kauppoja. Suomella pärjää pitkälti. Polttoaine on hiukan halvempaa kun ajaa pitemmälle Sortavalaa kohti, noin 15 minuuttia. Rajanpinnan kaupat ja kojut myös ovat joidenkin tuotteiden osalta moninkertaisesti kalliimpia.
 
 
14:50 | 0 min. 0km. Kahvilasta lähtö. Piirakoita, kahvia, sämpylöitä ja matkaevästä. Rajalta lähtee vain yksi päätie, jota seurataan.
 
 
15:30 | 40 min. Sortavalaan ja Petroskoihin haarautuva risteys. Käännytään vasemmalle. Seuraavan puolentunnin aikana kannattaa viimeistään tankata, huoltoasemia on tämän jälkeen harvemmassa ennen M18 tietä.
 
 
16:00 | 1t 10 min. Uusi 2006 rakennettu leveä ja sileä asfalttitie alkaa. Seurataan "Prääsä" kylttejä eli ajetaan koko ajan suoraan päätietä. Pitkäjärvelle haarautuu kaksi tiehaaraa pohjoinen ja eteläinen.
 
 
16:07 | 1t 17 min. Suojärven ja Pitkäjärven eteläinen tiehaara.
 
 
16:30 | 1t 40 min. Kolatselkä. Ennen siltaa oikealla on kahvila ja kauppa. Kahvilassa puhutaan suomea. Pannukahvi, kaksi isoa perunapiirakkaa ja kaksi pullaa yhteensä 68R eli 2 euroa (2007). Tässä myös venäläisten reittibussien taukopaikka.
 
 
17:05 | 2t 15 min. Kinerman risteys. Kinermaan 7 km.
 
 
17:40 | 2t 50 min. M18 eli Pietari-Murmansk tien risteys. Kahviloita ja huoltoasemia. Käännytään vasemmalle kohti Petroskoita.
 
 
18:15 | 3t 25 min. GAI eli tarkastusasema, jossa saatetaan pysäyttää paperin tarkastukseen.
 
 
18:30 | 3t 40 min. 298km. Petroskoin keskusta, Pohjola hotelli.
 
 
=== Reitti M18 tieltä Petroskoin keskustaan ja takaisin ===
 
''Huom! Liikenneympyröiden väistämisvelvollisuudet vaihtelevat eri ympyröissä!''
 
* Lähestyttäessä Petroskoita on ensimmäinen tarkastusasema, jossa tarvitsee pysähtyä tarkastajan merkistä. Tämän jälkeen risteyksestä viitan mukaan oikealle kohti Petroskoita.
 
* Toinen tarkastusasema on aivan ison liikenneympyrän edellä, siinä pysähtyminen samoin kuin edellä tarvittaessa.
 
* Käänny ympyrästä heti oikealle, aja melko pitkään ja tulet T-risteykseen josta jouhevasti oikealle ryhmittyen ja kääntyen oikealle.
 
** Paina tämän jälkeen heti mieleen tämän risteyksen sijainti paluumatkaa ajatellen!
 
* Tulet isoon liikenneympyrään, aja sisimmällä kaistalla ja vaihda kaistaa ulomalle kun tarvitset ajaa ulos. Lähde ulos sisäämenosuunnasta vasemmalle eli kierrä ympyrä lähes täysin. (Suoraan sisäämenosuuntaa vastapäätä on iso tavaratalo Sigma).
 
* Jatka Chapaeva katua kunnes alitat rautatiesillan, jonka jälkeen on heti iso risteys, käänny oikealle eli heti sillan alta oikealle. Aja vähän matkaa ul. Shotmana katua oikealla kaistalla ja saavut aukiolle, josta käänny heti oikealle rautatieaseman pääsisäänkäynnin edestä kiepauttaen ja pääset näin ajamaan äskeisen tien yli (koska kääntyminen vasemmalle ei ole sallittua suoraan).
 
* Jatka pr. Lenina katua suoraan ja tulet esim. Pohjola hotellille.
 
 
* Takaisin päin tultaessa kun olet kääntynyt rautatieaseman aukion risteyksestä oikealle, ryhmity oikeaan reunaan, koska seuraavassa isossa risteyksessä sinun täytyy koukata oikean kautta kaarros että pystyt ylittämään ajamasi tien. Kääntyminen suoraan vasemmalle kun on kielletty.
 
 
=== Reitti, aikataulu ja ajaminen Petroskoista ===
 
Keli oli paluumatkalla venäjän puolella räntä- ja lumisateinen, tie jäässä tai hiekoitettu, suolattu, mutta ei mitään poltanteita. Alle puolet matkasta pimeää. Ajallisesti tämä oli 10 minuutin lisä menomatkaan verrattuna eli yhteensä 3t 50'. Tiellä kuitenkin näkyi kaksi ojaan juuri suistunutta kuorma-autoa poliiseineen.
 
 
Petroskoista lähdettäessä kannattaa rautatieaseman jälkeen muistaa pysyä oikeassa reunassa, koska tie johtaa sillan kohdalla olevan liikenneympyrän läpi, mutta Sortavalaan/Pietariin menevä tie lähteekin sillan ali. Toisin sanoen oikealta kaistalta käännytään oikealle kaarteeseen ja näin päästään ylittämään äsken ajettu tie ja ajamaan rautatiesillan ali.
 
Liikenneympyrästä heti oikealle ellei sitten käydä vasemmalla liikenneympyrän vieressä Sigma tavaratalossa (iso ruokaosastao, vaatteita, sekalaista kodintarviketta). Sigmasta lähdettäessä pitää jatkaa vähän matkaa poispäin, mutta sitten kääntyä U-käännöksen osoittavassa paikassa taas kohti liikenneympyrää.
 
Vähän matkaa ja iso risteys josta käännytään vasemmalle. Pitempi rakentamaton alue ja liikenneympyrä josta vasemmalle kohti Pietaria.
 
 
Vaihtoehtoinen reitti olisi Suojärven kautta, mutta siellä oli ainakin 2006 huono hiekkatie lähes 100 km matkalla. Katso Wikikosta kohta [[Venäjän Karjalan tiestö|Venäjän Karjalan tiestö]].
 
 
Rajanylitykseen kului torstaina kello 18:00 aikoihin 35 minuuttia.
 
 
=== Yöpyminen ===
 
Petroskoista löytyy monta hotellia aivan keskustasta tai sen ympäriltä. Esimerkiksi Pohjola hotellissa yhden hengen huone maksoi 1980R (59e), vartioitu autopaikka 250R (7,5e) ja aamiainen 180R (5e). Ei mitään halpaa lystiä! Pohjolan vastaanotossa pärjää suomella tai englannilla.
 
 
=== Ruokailu ===
 
Paljon ravintoloita ja kahviloita joissa voi syödä. Myös edullisia ruokaloita päiväaikaan.
 
 
=== Ostokset ===
 
Paljon pieniä kauppoja, kioskeja, "ostoskeskuksia", tavarataloja ym.
 
  
 
[[Luokka:Matkailu]]
 
[[Luokka:Matkailu]]

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki Wikikkoon tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen (CC BY-NC-SA 4.0) -lisenssin mukaisesti (Wikikko - kansan taitopankki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

Tallentaaksesi muokkauksen vastaa ensin alla olevaan kysymykseen ja paina Tallenna sivu:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)