HUOM! Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Muokataan sivua Lintulajitietoa

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki Wikikkoon tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen (CC BY-NC-SA 4.0) -lisenssin mukaisesti (Wikikko - kansan taitopankki:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

Tallentaaksesi muokkauksen vastaa ensin alla olevaan kysymykseen ja paina Tallenna sivu:

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
 
==Sijoita oikeaan paikkaan==
 
==Sijoita oikeaan paikkaan==
  
[[Kuva:P1290048.jpg]] [[Kuva:MG 7737.jpg]]
+
[[Kuva:P1290048.jpg]] [[Kuva:MG 7737.jpg]]eeeeeeeeeeeee
 +
 
  
 
== KUIKAT ==
 
== KUIKAT ==
Rivi 8: Rivi 9:
  
 
=== Kuikka ===
 
=== Kuikka ===
Kurkku ja kaulalaikku must Hartiahöyh valkruudulla  Pesä vesirajassa heinikossa alttiina veden korkeuden vaihtelulle. Vesi oltava kirkasta. Maalla ainoastaan pesiessään. Ruokkii ensimmäisenä vanhinta poikasta. Kun J. oli luonut jo kaikki taivaan linnut, tuli piru ja moitti, että ne kaikki lentävät niin hiljaa, lupasi itse osata tehdä paljon nopeampilentoisen. Rupesivat siitä kilpasille J. ja piru, kumpi pikemmin saa tehdyksi nopealentoisen linnun. J. pyöräytti pääskysen ja päästi sen lentoon. Se lähti ja teki kaarroksen ja takaisin katsomaan, joko pirun lintu rupeaa joutumaan ja kirkaisi pirulle. Piru oli ruvennut tekemääääään kuikkaa ja huomattuaan pääskyn jo tekevän temppujaan ilmassa, päästi hänkin kuikan käsistään. Mutta se lähti hyvin vaivalloisesti lentoon ja silloin J. huomautti: Eihän tuolla ole jalkojakaan. Piru oli unohtanut tekemättä. Nyt heitti piru kuikalle jalat perästä. Ja sen tähden kuikalla on vielä nytkin jalat enemmän takanapäin kuin muilla linnuilla, kun ne ovat vasta jälkeen heitetty. Ja siitä syystä se myös niin vaikeasti pääsee lentoon lähtemään, kun piru lähetti sen kiireesti luotuna käsistään. Pääskynen sitä vastoin lähtee lentoon kuin nuoli ja hiukan aikaa lennettyään tekee kaarroksen katsoaksee, joko se kuikka, kilpaveikko, alkaa lähtöön joutua. (Honkilahti 1935). Kun J. loi lintuja ja oli juuri tekemässä kuikkaa, niin J. kehaisi: Kuikalle vasta tulee hyvät jalat. Tästäkös kuikka ihastui ja törmäsi lentoon ja jalat jäivät Luojan käteen. J. nakkasi jalat kuikan jälkeen ja ne sattuivat selkäpuolelle, sillä on kuikalla jalat selänpuolella. (Paltamo 1937). Kuikka kun meni yhteiselle jalkajaolle ottamaan jalkoja alle, niin se ei sinne ennättänytkään silloin kun muut. Niin se sanoi: En oisi jaloista pitännä väliä, olipa hyö vaikka perseessä, kun on siivet hyvät. Ja lähti menemään. Niin J. viskoi heittiöt räpylät jälkeen, jotta: Tuossa on. Ja siitä on kuikalla ilmoisen ikänsä jalat perseessä, että ei kykene maalla kävelemään. Silläpä se sitten kiljuu vihoissaan järvellä. (Pihtipudas 1885)
+
MUaki SÖIS KU ETTII TIETOO JA TULEE TÄÄ. Eeeeeeeee.Kurkku ja kaulalaikku must Hartiahöyh valkruudulla  Pesä vesirajassa heinikossa alttiina veden korkeuden vaihtelulle. Vesi oltava kirkasta. Maalla ainoastaan pesiessään. Ruokkii ensimmäisenä vanhinta poikasta. Kun J. oli luonut jo kaikki taivaan linnut, tuli piru ja moitti, että ne kaikki lentävät niin hiljaa, lupasi itse osata tehdä paljon nopeampilentoisen. Rupesivat siitä kilpasille J. ja piru, kumpi pikemmin saa tehdyksi nopealentoisen linnun. J. pyöräytti pääskysen ja päästi sen lentoon. Se lähti ja teki kaarroksen ja takaisin katsomaan, joko pirun lintu rupeaa joutumaan ja kirkaisi pirulle. Piru oli ruvennut tekemääääään kuikkaa ja huomattuaan pääskyn jo tekevän temppujaan ilmassa, päästi hänkin kuikan käsistään. Mutta se lähti hyvin vaivalloisesti lentoon ja silloin J. huomautti: Eihän tuolla ole jalkojakaan. Piru oli unohtanut tekemättä. Nyt heitti piru kuikalle jalat perästä. Ja sen tähden kuikalla on vielä nytkin jalat enemmän takanapäin kuin muilla linnuilla, kun ne ovat vasta jälkeen heitetty. Ja siitä syystä se myös niin vaikeasti pääsee lentoon lähtemään, kun piru lähetti sen kiireesti luotuna käsistään. Pääskynen sitä vastoin lähtee lentoon kuin nuoli ja hiukan aikaa lennettyään tekee kaarroksen katsoaksee, joko se kuikka, kilpaveikko, alkaa lähtöön joutua. (Honkilahti 1935). Kun J. loi lintuja ja oli juuri tekemässä kuikkaa, niin J. kehaisi: Kuikalle vasta tulee hyvät jalat. Tästäkös kuikka ihastui ja törmäsi lentoon ja jalat jäivät Luojan käteen. J. nakkasi jalat kuikan jälkeen ja ne sattuivat selkäpuolelle, sillä on kuikalla jalat selänpuolella. (Paltamo 1937). Kuikka kun meni yhteiselle jalkajaolle ottamaan jalkoja alle, niin se ei sinne ennättänytkään silloin kun muut. Niin se sanoi: En oisi jaloista pitännä väliä, olipa hyö vaikka perseessä, kun on siivet hyvät. Ja lähti menemään. Niin J. viskoi heittiöt räpylät jälkeen, jotta: Tuossa on. Ja siitä on kuikalla ilmoisen ikänsä jalat perseessä, että ei kykene maalla kävelemään. Silläpä se sitten kiljuu vihoissaan järvellä. (Pihtipudas 1885)
  
 
=== Amerikan-jääkuikka ===
 
=== Amerikan-jääkuikka ===