Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

SiteGround

Wikikko - kansan taitopankkista
Versio hetkellä 3. syyskuuta 2016 kello 17.10 – tehnyt imported>WikikkoSysop (1 versio tuotiin)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tulostettavaa versiota ei enää tueta ja siinä voi olla renderöintivirheitä. Päivitä selaimesi kirjanmerkit ja käytä selaimen tavallista tulostustoimintoa sen sijaan.

Johdanto

SiteGround tarjoaa palvelintilaa kotisivuille, blogeille, verkkokaupoille jne. Erityisesti Magento-verkkokaupalle, mutta myös esim. Drupal, WordPress jne. Yllättävää oli että samana päivänä illansuussa soitettiin kännykkänumeroon ja kysyttiin onko "tyyny hyvin" :) Asiakaspalvelua parhaimmilaan GoGeek-paketissa. Tukipalvelu on auki 24t ja GoGeek-paketissa tukitiketteihin vastataan heti. Asiakasneuvojissa on havaittavissa ymmärrettävästi eroja, joten tarvittaessa älä tyydy vastaukseen varsinkaan, jos se ei ole senior-asiakaspalvelijan vastaus. Chat-ruudussa on mahdollisuus vaihtaa seniorille. Ja jos kyse on todellakin teknisestä kysymyksestä, se lienee usein parasta kysyä muodostamalla tiketti.

Tästä sivusta

SiteGround ohjeet ovat hyvin tehtyjä ja selkeitä seurata. Ne eivät kuitenkaan ole täydellisiä. Tällä sivulla on yritetty paikata myös niitä kohtia, joissa ohjeet eivät ole riittävät tai herää kysymyksiä.

Siteground palvelimeen liittyviä vinkkejä löytyy myös muilta Wikikon sivuilta kuten Cron, Magento, Magento2, Drupal.

Pikavinkkejä

  • Polku, jota useimmiten tarvitaan: /home/käyttäjätunnus/public_html/tähän kohdistuu selaimessa esm. www.osoite.fi
  • Kotihakemisto on hakemisto ennen /public_html eli käyttäjätunnuksella oleva hakemisto

Cron

Katso sivu Cron.

PHP

  • php -versioita on useita käytettävissä esm: cd /usr/local/bin/ -hakemistosta löytyy 4/2016 php, php52s, php70, php4, php53, php5, php54, php51, php55, php52, php56 ja myös esm. python, python2.4
    • koska osa ohjelmista vaatii toimiakseen tietyn php-version (esm. Magento 2.0.4 version php55 tai korkeamman) ne on helpointa asettaa cPanelissa kohdassa 1H Software. Asetuksen voi tehdä hakemistokohtaisesti. Tämä ei kuitenkaan vaikuta suoraan annettaessa päätteessä komento, jolloin käytetään esm.
/usr/local/bin/php70 -n /home/käyttäjätunnus/public_html/magento/bin/magento cron:run kun halutaan ajaa magento-komento.

SFTP-yhteys Cyberduck -ohjelmalla

Tällöin voit esimerkiksi suoraan pakata/purkaa zip-tiedostoja.

SSH-yhteys palvelimelle pääte-ohjelmalla

Katso sivu SSH

SSL

SSL (https) kuuluu SiteGroundin ainakin osiin paketteihin ja ensimmäisenä vuonna. Sen voi asentaa kun nimipalveliet ovat siirtyneet eli SiteGround on ne huomannut.

  • NS records for this domain are not directed to us. -virheilmoitus kertoo että propogation -aika on vielä meneillään vaikka todellisuudessa olet siirtänyt nimipalvelimet SiteGroundiin. Toisaalta jos sivustot aukeavat uudelta palvelimelta ja whois -palvelut näyttävät uudet osoitteet, luo tiketti tukipalveluun, koska sieltä käsin he todennäköisesti voivat laittaa asian eteenpäin. Siis turha odottelu ei ole tarpeen varsinkaan jos verkkokauppa on tuotannossa.
  • SSL palvelun kytkennän jälkeen kestää jonkin aikaa ennen kuin https -sivut alkavat toimimaan. Tässä on kyseessä taas sama ilmiö kuin kohdassa domainin siirto on kerrottu.
  • Kyseessä on GlobalSign yrityksen sertifikaatti. AlphaSSL.
  • Jos sinulla on jo ennestään toinen sertifikaatti, esimerkiksi Thawten sertifikaatti, voit siirtää sen lisämaksusta palveluun. Jos taas jätät sen voimaan, se näyttää myös varmistavan sivusi. Esimerkiksi jättämällä logon https-sivun alareunaan.
  • GlobalSign -sealin saa sivulta http://alphassl.com/support/ssl-site-seal.html
  • Katso asennusohje Wikikon sivulta SSL

Palvelimen vaihto / siirto

Vanhan palvelimen siirtoo kannattaa varata useita tunteja riippuen tietysti sen laajuudesta ja taidoista. SiteGround tarjoaa myös palvelun, joka voi sisältyä jopa paketin hintaan, jossa he tekevät siirron. Tätä kannattaa harkita! Tällöin annat heille vanhan palvelimen kirjautumistiedot ja he hoitavat kaiken. Voit myös tehdä itse ja pyytää tarvittaessa heitä tekemään, mitä et pysty. Pakettiin voi sisältyä 30 päivän aikana ilmaisia asennuksia. Tehtäviä on paljon, tältä sivulta saat kuvan katsomalla otsikoita.

Esimerkki siirrosta itse tehden

  1. Tutustutaan palveluun
  2. Otetaan käyttöön cPanel, SSH-yhteys, suojattu graafinen tiedonsiirto yhteys
  3. Varmuuskopioidaan koko vanha sivusto kaiken varalta
  4. Siirretään kerralla tai yksi kerrallaan vanhan sivuston ohjelmistot, esim. Magento, Drupal, Wordpress, MediaWiki jne. Niitä voidaan testailla SiteGround:n sivuilla olevalla IP-osoitteella lisättynä käyttäjätunnuksella ja ohjelmiston polulla. Saattaa kuitenkin ilmaantua ongelmia .htaccess kanssa ettei osoiterivi muodostu oikein.
  5. Asetetaan tarvittaessa ohjelmistot demo tai huoltotilaan ettei synny päällekkäisyyksiä, koska domainin siirto saattaa kestää.
  6. Tehdään domainin tai domainien siirrot
  7. Tehdään sähköpostien siirrot pyytämällä tukipalvelusta
  8. Otetaan käyttöön SSL (https)
  9. Tehdään sähköpostien uudelleenohjaukset
  10. Tehdään tarvittaessa sähköpostilistat
  11. Tehdään sähköpostimuutokset omiin tietokoneisiin, tabletteihin ja älypuhelimiin. Lähetetään tarvittaessa ohjeet muille käyttäjille ja päivitetään esm. kotisivuille. Ohje löytyy My Accounts > Email Tutorial > Email Protocols - POP3, SMTP & IMAP yms.
  12. Tehdään uudelleenohjaukset ja addon-domainien asennukset ja testataan
  13. Säädetään cron ja tarkistetaan että toimii
  14. Otetaan käyttöön CloudFare CDN
  15. Testataan että kaikki mahdollinen toimii ja otetaan huoltotilat ja demo-tilat pois käytöstä
  16. Muutetaan vanhan palvelimen graafiseen tiedonsiirto-ohjelmaan tarvittaessa domainin tilalle IP-osoite. Syötä palvelinkohtaan vain IP-osoite ja käyttäjätunnus
  17. Kopioidaan vanhan palvelimen tiedostojärjestelmä ja tietokanta "omalle koneelle". Poistetaan mielellään vasta vähän ajan kuluttua kun uuden toimivuus on voitu taata.
  18. Poistetaan vanha palvelin ja päätetään sopimus. Voi sisältyä irtisanomisaika.
  19. Mitähän vielä? LIsää listaan.

.htaccess

Uusi SiteGround ei sisällä .htaccess -tiedostoa hakemistossa public_html. Jos lisäät uudelleenohjauksen cPanelissa, sellainen tiedosto ilmestyy hakemistoon. Vastaavasti jos luot sen itse ja laitat sinne uudelleenohjauksia, ne tulevat näkyviin tämän jälkeen cPanelissa. cPanelin luoma tiedosto ei sisällä muuta kuin kyseisen uudelleenohjauksen. Usein .htaccess tiedostoissa on myös muita asetuksia.

Domainin siirto

  • Domain l. osoite.fi tms. voi sijaita joko SiteGround:lla tai jollain toisella palveluntarjoalla. Tällainen voi olla esimerkiksi joker.com tai viestintävirasto. Domainin voi siirtää (transfer) pyynnöstä SiteGround:lle. Tällöin domainin hallinta tapahtuu yhdessä paikkaa, samasta hallintapaneelista. Kertaluonteinen maksu.
    • Ylläpito > Add Services > Domain Transfer

Domain muualla kuin SiteGround:ssa

Jos haluat säilyttää domainin toisessa paikassa ja esimerkiksi et halua maksaa domainin siirtomaksua.

  • Huomaa että DNS asetusten muuttaminen eli domainiin liittyvien ohjausten muuttaminen voi kestää 72 tuntia ennen kuin se alkaa varmasti osoittamaan uuteen palvelimeen. Tätä aikaa kutsutaan propagation. Usein aika on kuitenkin vain 1-2 tuntia. Tänä aikana asiakkaat saattavat ohjautua sekä vanhoille että uusille sivuille. Syy tähän on se, että osa rekisterinpitäjistä, joita on paljon, päivittää rekisterin 48-(72) tunnin välein. Tämä on merkittävä kysymys jos sivustosi on tuotannossa eli verkkokauppa toiminnassa, foorumi kuumana, firmasi sivut täytyy näkyä jne. Vaihtoehtoja tämän ratkaisemiseen on useita (joista en juurikaan tiedä). Valitse oheisista joku jonka saat toimimaan tai etsi lisää. Muista että koko ajan pääset käsiksi uusiin sivuihin ja vanhoihin sivuihin IP-osoitteella. Saattaa hyvinkin olla että esimerkiksi pystyt käyttämään paljon aikaisemmin sivuja iPad:llä saman langattoman modeemin kautta kun selaimen nollaaminenkaan ei päästä tietokoneella.
  1. Suljetaan vanhat sivut demo- ja huoltotiloihin ja odotetaan pari tuntia. Ehkä ajoitetaan siirto puolenyön jälkeen, jolloin asiakkaita liikku vähiten ja yön tunteja voi käyttää hyväksi. Tietysti jos asiakkaat ovat ympäri maailmaa, ei ole "yötä".
  2. Säilytetään vanhat sivut. Asiakkaat ohjautuvat erinäisistä seikoista, joihin et voi 72 tunnin aikana vaikuttaa joko vanhoille tai uusille sivuille. Jos sivuilla tehdää esimerkiksi ostoksia tai kirjoitetaan foorumiin, tästä syntyy muutosten osalta päällekkäisyyttä eli esim. verkkokaupassa tilauksia tehdään kahteen paikkaan ONKO NÄIN? Miten välttää sitten näitä duplikaatioita?
    1. Asenna vanhan palvelimen ohjelmisto demo-tilaan tms. jossa tiedon lisäys tai muuttaminen ei ole mahdollista. Esimerkiksi Magento:ssa demo-tila. Tai MediaWiki vain lukutilaan.
    2. Muuta vanhalla palvelimella olevaan ohjelmaan uuden palvelimen tietokannan osoite ja tiedot. Joten muutokset tapahtuvat uuden palvelimen tietokantaan. Tiedostojärjestelmään tapahtuvat muutokset kyllä eivät näin toteudu. Tämä kannattaa selvittä ohjelmakohtaisesti miten onnistuu. En siis ole testannut.
    3. Ohjeista etusivulla siirtymään uuteen osoitteeseen, jossa linkki on IP-osoite tai muuta index.html sivuston juureen. Ohessa skripti jonka voit lisätä siihen. Index-tiedoston muuttaminen siis sulkee vanahn sivuston pois käytöstä kokonaan.
    4. Tee uudelleenohjaus uuden palvelimen IP-osoitteeseen. SELVITTÄMÄTTÄ. http://forums.cpanel.net/f5/transfer-site-new-server-redirect-old-site-new-ip-address-350971.html ja http://kb.siteground.com/how_to_redirect_all_visitors_except_your_ip_to_another_site/
    5. Erilaisia vaihtoehtoja http://serverfault.com/questions/371833/changing-servers-redirect-to-new-ip-no-downtime
    6. Etsi lisää esim. hakusanoilla: propagation redirect

Siirtolinkki index.html

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="tyyli.css">
	<title>*</title>
</head>
<body>
Sivusto on siirtymävaiheessa juuri nyt toiselle palvelimelle. Uuteen osoitteeseen ohjaus ei näytä olevan vielä valmistunut sinun osaltasi. Siirron aikana uudelle sivulle voi kuitenkin siirtyä <a href="http://xxx.xxx.xxx.xxx/~käyttäjätunnustähän/mahdollinenpolku/">tästä linkistä.</a>
</body>
</html>

DNS muutos

  1. Asenna SiteGround palvelimen sivustot siihen kuntoon kuin on tarvetta tai eihän niitä ole pakko edes olla ollenkaan.
  2. Ylläpito > My Accounts > Account DNS kohdassa on kaksi osoitetta ns1 ja ns2. Näihin osoittamalla domainin, se ohjautuu SiteGround palvelimelle ja sieltä sitten itse cPanel:ssa asettamiesi ohjeiden mukaan haluttuun tiedostojärjestelmän kansioon ja siellä oleviin tiedostoihin.
  3. Kirjaudu domainosoitteen sinulle tarjoavalle palvelimelle ja vaihda sinne ns1 ja ns2. Sivustot ovat erilaisia. Katso lisää sivu Cpanel.
  4. Valmis, odota että muutokset tulevat voimaan. 72 tuntia pitäisi riittää, jonka jälkeen vanhat sivustot voit poistaa.

Addon domain siirto

Tarkoitetaan tässä että varsinainen domain jolla SiteGround palvelu on ostettu, on osoite.fi mutta sen johonkin alihakemistoon mennään toinenosoite.fi -osoitteella.

  1. Lisää Addon domains cPanelin avulla. Ohje sivulla Cpanel

Drupal siirto

Katso esimerkiksi Mediawikin siirron kohdalta pääperiaate.

  • /sites/default/Settings.php tiedostoon muuta uusi osoite ja vaihda tietokannan tiedot tarvittaessa
  • Tarvittaessa tee muutokset .htaccess -tiedostoon sivuston juurihakemistossa.

IP-osoite

SiteGround IP-osoite joka ohjaa sinut sivustolle, löytyy Ylläpito > My Accounts > Account IP. Klikkaamalla Access Site by IP näet osoitteen selaimen osoiterivillä. Se on muotoa: xxx.xxx.xxx.xxx/~sitegroundkäyttäjätunnus/polku

  • Ylläpidon puolelle olet saanut osoitteen sähköpostiin ostaessasi palvelun.

Kellonajan muuttaminen

  • Lisää juurihakemiston .htaccess tiedostoon SetEnv TZ Europe/Helsinki
  • Tämä vaihtoehto sisältyy vain dedicated server -paketteihin. Anna root -kirjautuneena SSH:ssa: cp /usr/share/zoneinfo/Europe/Helsinki /etc/localtime Eri aikoja voi käydä katsomassa em. osoitteessa, jotka ovat siis hakemistoja.

Magento 1.x CE siirto

http://www.siteground.com/tutorials/magento/magento_move.htm
  • Katso esimerkiksi Mediawikin siirron kohdalta pääperiaate.
  • Jos SSL ei ole vielä kytketty, et pääse kirjautumaan ylläpitoon jos olet asettanut sen Magentossa https -suojatuksi. Kannattaa ehkä poistaa https suojaus ylläpidon puolelta siksi aikaa ennen kuin teet siirron.
  • Vanha sivusto riippuen kuinka sen voi laittaa pois käytöstä, voi sulkea juurihakemistossa esm. maintance.flag lipulla sekä tarvittaessa myös uuden. Tai laittaa demotilaan vanhan. Katso kohta "Domain muualla kuin SiteGround:ssa" tällä sivulla.
  • Tietokannan viennissä pyydetään lisäämään rasti kohtaan Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement. Kun titokanta on viety ennen sen tuontia uudelle palveluun sitä pyydetään muokkaamaan ja alkuun ja loppuun lisäämään ohjeessa annetut rivit.
  • Jos tietokanta on suuri katso oma otsikko tällä sivulla
  • Kannattanee käyttää suoraa palvelimelta toiselle ssh:llä pääte-ohjelmalla. Siirto nopeus on sekunteja kun se isoissa tiedostoissa on muutoin jopa kymmeniä minuutteja. Kts. sivu Unix.
  • Vaihda tarvittaessa uudet tietokannan tiedot tiedostoon app/etc/local.xml

MediaWikin siirto

Katso sivu MediaWiki kohta "Käytössä olevan MediaWikin siirtäminen toiselle palvelimelle"

Sähköposti

Sähköpostin asetukset

Huom! Sähköpostien toimintaan asettuminen domainin siirron jälkeen saattaa kestää pitempään kuin esimerkiksi kotisivujen toimintaan alkaminen.

  • Aivan ensimmäiseksi on syytä korostaa että varmasti olet kirjoittanut kaikki kohdat kirjaimen tarkasti oikein. Jos ei toimi, niin lue kirjain kerrallaan esimerkiksi palvelimen osoite, että se varmasti on oikein.
  • Nähdäksesi sinun omat asetustiedot kirjaudu cPaneliin ja valitse Webmail > Go to Secure Webmail Login > Configure Mail Client. HUOM! Siellä saattaa olla virhe ulosmenevän palvelimen kohdassa joka ei ole sinun domainisi, esm. mail.osoite.fi
  • Huomaa että lähtevän sähköpostin osalta aseta portti SSL:ä käytettäessä on 465 äläkä rastita sähköpostiohjelman kohtaa (jossa esim. 25, 465, 587)
    • iPhonen kohdalla saattaa pyörittää kauan ennen kuin hyväksyy portin.
  • Apple Mail sähköpostissa avaa Ikkuna > Connection Doctor niin voit heti nähdä toimiiko yhteys.
    • Huomaa että kun muuttelet asetuksia, saattaa salasana poistua eli kun olet "tallentanut" palaa takaisin katsomaan että kaikki asetukset salasanaa myöten ovat paikoillaan.
  • Seuraavat asetukset toimivat 9/2014 Apple Mail ohjelmassa SSL -suojattuna. Samat toimivat alidomainien kohdalla jos sellaisia on kytketty sähköpostitileiksi. Myös TLS sertifikaattia voi käyttää.
Incoming Mail Server: serv01.am12.siteground.biz
IMAP Path Prefix: INBOX
Incoming Port: 993 
Use SSL: rasti ruutuun
Authentication: Password
User Name: etunimi.sukunimi@osoite.fi
Password: sähköpostiosoitteen salasana

Outgoing Server Name: am12.siteground.biz
Use Secure Sockets Layer (SSL): rasti ruutuun
Outgoing port: 465
User Name: etunimi.sukunimi@osoite.fi
Password: sähköpostiosoitteen salasana

Sähköpostin siirto

Siirretään sekä sähköpostiosoitteet ja viestit

  • Jotta sähköposti toimisi heti varmistu että kyseinen domain jota sähköposti käyttää on se millä SiteGround on ostettu tai jos käytössä on muita niin cPanelissa asetettu kohdassa "parked" tai "addon".
  • Huom! SiteGround -palvelussa et pääse itse käsiksi /etc ja /mail -hakemistoihin, joten jodut pyytämään siirron tukipalveluista kohdasta Support > Transfer website option. Tällöin joudut antamaan heille vanhan palvelimen tunnukset TAI jos et halua antaa, voit kopioida kyseiset hakemistot SiteGround hakemistoosi ja kertoa heille että ne löytyvät sieltä. Siirto sisältyy 30 päivään ostohetkestä ilmaiseksi (ainakin joihinkin paketteihin), mutta ilmainen vaatii kaikkien sähköpostien siirtämistä yhdellä kertaa.
  • Jos et anna vanhan palvelimen kirjautumistietoja SiteGround:lle:
  1. Pakkaa (esim. zip) ja siirrä vanhan palvelimen hakemistosta /etc sähköpostihakemistot tai vain tietty domainhakemisto SiteGround hakemistoon.
  2. Pakkaa ja siirrä vanhan palvelimen hakemistosta /mail sähköpostihakemistot tai vain tietty domainhakemisto SiteGround hakemistoon.
  3. Pyydä tukipalvelusta asennus.
  4. Avaa uudella palvelimella cPanel > Email accounts

Sähköpostilistojen siirto

  • SiteGround ei tue mailman -sähköpostiohjelmaa, joten sitä et voi asentaa. Suositeltava on phplist -niminen sähköpostilistaohjelma. Se asennetaan itse cPanelin kautta Softaculous -kohdasta. Tämä on siis erillinen ohjelmisto, joka ei siis ole cPanelin kautta käytettävä kuten sellaisiakin mahdollisuuksia muilla palveluntarjoajilla on. Huomaa että kyseessä ei ole mailman -tyyppinen ohjelmisto eli et voi lähettää listalle sähköpostista viestejä. Tämä asentuu sekä juurihakemistoon että public_html hakemistoon cgi-bin ja nimeämääsi webhakemistoon.
  • Toinen vaihtoehto on Dada Mail jonka voit asentaa myös Softaculous -kohdasta. Https-asennus ei toiminut.
  • Jos haluat käyttää suositeltavaa https:ssää se on asennettava ensin. Ohjelmisto kannattanee asentaa omaan hakemistoon public_html hakemistoon ja avata sille oma tietokanta ja taulujen etuliite.
  • Tässä ohje, joka ilmeisesti vaatii suurempia ylläpito-oikeuksia, mitä normaalilla cPanelin käyttäjällä ei ole. Eli joudut pyytämään vanhalta palveluntarjoajalta listat. http://www.werockyourweb.com/how-export-cpanels-mailman-mailing-list/

Sähköpostin uudelleenohjaukset

Kun sähköpostitilit on siirretty tai aloitettu alusta, voit tehdä cPanelin avulla uudelleenohjaukset. Jos niitä on paljon, niin ne voi myös tuoda vanhalta palvelimelta. Ne voi viedä myös vanhan cPanelin Backups -kohdasta. Ne voi tuoda cPanelin kohdassa Mail > Import Addresses/Forwarders.

Tietokannan tuonti

  • Jos tietokanta on liian iso tuotavaksi phpMyAdmin ohjelmalla, kopioi tiedosto palvelimelle esimerkiksi juurihakemistoon eli ennen public_html ja kirjaudu SSH-yhteydellä palvelimelle ja anna seuraava komento kyseisessä hakemistossa
mysql -h localhost -u tietokannankäyttäjänimitähän -p tietokannannimitähän < tuotavatiedostonimitähän.sql 
  • Jos saat virheilmoituksen ERROR 1044 (42000): Access denied for user 'käyttäjätunnus_magento'@'localhost' to database 'tietokannannimi' käy katsomassa cPanelissa kohdassa MySQL Databases että Current Databases kohdassa olet liittänyt käyttäjän kyseiseen tietokantaan. Ei riitä että pelkästään luot käyttäjän cPanelissa, sen jälkeen se pitää cPanelissa liittää tietokantaan, ellet sitten käytä tietokantaa luodessasi lisäämääsi käyttäjää.

Uudelleenohjaukset

Tee tarvittavat uudelleenohjaukse kohdassa Redirects.

  • Esimerkiksi /posti voi ohjata webmailiin. Katso osoite My Accounts sivulta tai katso osoite kirjautumalla ylläpidon kautta webmeiliin ja tällöin yleensä riittävä osoite päättyy porttinumeroon. Tämä on helpompi antaa käyttäjille ja heidän muistaa. Esim. www.osoite.fi/posti

Wordpress siirto

http://www.siteground.com/tutorials/wordpress/transfer-wordpress/
  1. Pakkaa tiedostojärjestelmä .zip-tiedostoksi ja siirrä SiteGroundiin ja pura.
  2. Vie vanha tietokanta tai taulut phpMyAdmin -ohjelmalla ja valitse viennissä arvo Add DROP TABLE.. statement
    1. http://www.siteground.com/tutorials/php-mysql/mysql_export.htm
  3. Luo uusi tietokanta SiteGroundiin. Helpointa cPanelin MySQL Database Wizard
  4. Vie vanha tietokanta tai taulut phpMyAdmin -ohjelmalla. Merkistökoodaus on yl. utf-8
  5. Muokkaa juurihakemistossa olevaa wp-config.php -tiedostoa
define('DB_NAME', 'tietokannannimitähän');
define('DB_USER', 'tietokannankäyttäjätunnustähän');
define('DB_PASSWORD', 'tietokannansalasanatähän');
  • Valmis!


  • Paitsi jos domain-osoite on muuttunut tai et ole vielä siirtänyt vanhalta palvelimelta sitä ja haluat kokeilla SiteGround:in IP:llä. IP näkyy SiteGround:n ylläpidon MyAccounts -kohdassa.
  • Useita vaihtoehtoja. http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL
  • Helpoin lienee lisätä define('RELOCATE',true); -rivi wp-config.php tiedostoon juuri ennen riviä /* That's all, stop editing! Happy blogging. */
    • Kirjaudu ylläpitoon antamalla selaimen osoiterivillä WordPressin osoitteen loppuun /wp-login.php
    • Tarkista Asetukset > Yleinen että osoitteet ovat oikein. Muuta tarvittaessa ja tallenna
    • Poista wp-config.php tiedostosta lisäämäsi rivi tai muuta arvoksi false jos haluat käyttää myöhemmin.
    • /wordpress/wp-content/themes/käyttämäsiteema/functions.php tiedostoon LISÄÄ seuraavat rivit tiedoston alkuun heti <?php jälkeen. Teemasi näet esim. vanhan WordPressin ylläpidon etusivulta.
update_option('siteurl','http://www.osoite.fi/mahdollinenpolku');
update_option('home','http://www.osoite.fi/mahdollinenpolku');
  • Jos käytät IP-osoitetta anna muodossa:
update_option('siteurl','xxx.xxx.xxx.xxx/~sitegroundkäyttäjätunnus/mahdollinenpolku');
  • Lataa WordPress sivustosi antamalla osoiterivin loppuun /wp-login.php ja käy tarkistamassa Asetukset > Yleinen että osoitteet ovat oikein. Muuta tarvittaessa ja tallenna. Ole varovainen, kirjautumisessa ylläpitoon voi vaihtaa lennosta vanhaan palvelimeen.
  • POISTA sen jälkeen äskeiset rivit functions.php -tiedostosta. Muutos tietokantaan tehtiin tällä tavoin.